Varukorgen är tom.
(0)

I samarbete med Sigtunastiftelsen fortsätter vår serie med Film och Samtal.

Offret

Alexander är en pensionerad skådespelare som firar sin födelsedag med familj och vänner när plötsligt ett tv-sänt meddelande varnar för ett stundande atombombskrig. Alexander avlägger ett löfte åt gud att han ska offra allt han håller kärt, om katastrofen och den hotande utplåningen kan avvärjas. När morgonen nästa dag sedan stundar, har allt återgått till det normala igen. Men Alexander måste fortfarande hålla sitt löfte…
Med Offret (1986) fullbordade den ryske filmskaparen Andrej Tarkovskij (1932–1986) sin poetiskt banbrytande filmgärning. Denna dröm om framtiden, som spelades in i exil på Gotland 1985, bär på trådar och förklaringar till Tarkovskijs tidigare filmer, liksom till hans eget liv. Det är ett konstnärligt testamente om materiell och andlig utveckling som rikt belönar den som öppnar sig för dess budskap om människans inneboende möjligheter.
Introducerar filmen gör Torsten Kälvemark, författare och kulturskribent.

Datum: 6 september
Tid: 18:30 - 21:00 (Observera tiden)
Pris: 75kr

Silence

På 1600-talet reser två jesuitiska präster till Japan där katolicismen förbjudits liksom alla andra utländska kontakter. De bevittnar förföljelsen av de kristna japanerna, av en regering som vill rensa bort allt västerländskt inflytande. De får själva utstå våld och förföljelse medan de reser runt för att hitta sin mentor och sprida kristendomen.
I flera decennier har regissören Martin Scorsese längtat efter att få brottas med frågorna kring tro, tvivel, Guds tystnad och martyrskap, ända sedan han läste Shusaku Endos roman Silence, ett upplägg som i stora drag ser ut som en religiös omgestaltning av Joseph Conrads ”Mörkrets hjärta”. Det handlar om att i flera bemärkelser överskrida den egna civilisationens gränser och ge sig in i ett okänt territorium med alla de risker det innebär.
Filmen Silence (2016), med bland andra Andrew Garfield och Liam Neeson i huvudrollerna, premiärvisades i Vatikanen innan världspremiären. Filmen tacklar frågor om martyrskap, förföljelse och kristen tro på ett sätt som få filmer gjort tidigare.

Datum: 22 november
Tid: 19:00 - 21:30
Pris: 75kr

SIGTUNA - Gröna Ladan
Adress: Gröna Gränd 6, 193 30 Sigtuna
E-post: gl@stenstaberg.se
Biljettförsäljning: Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningen

STENSTABERG TRADING AB
Adress: Box 95 , 195 22 Märsta
Org.nr: 556814-5063
E-post:gl@stenstaberg.se

barco