Varukorgen är tom.
(0)

Film och samtal: Babettes Gästabud

Film och samtal: Babettes Gästabud

Köp/reservera din biljett här

Ej bokningsbar ännu

FILM OCH SAMTAL: Babettes Gästabud


En stormig natt år 1871 anländer en ung, fransk kvinna, Babette, till en liten by på Jyllland. Under oroligheterna i sitt land har hon förlorat allt hon äger. Hon är också efterlyst där och har nu flytt från Frankrike för att söka skydd hos två fromma prästdöttrar, Filippa och Martine, i den lilla byn. Babette får arbete som systrarnas hushållerska. Hon anpassar sig väl till livet i den gudfruktiga byn, men förblir ändå oåtkomlig och mystisk för innevånarna. Babettes enda band med sitt fädernesland är en lottsedel, som förvaltas av en vän i Paris. En dag, efter många år i Danmark får Babette nyheten om att hon vunnit 10 000 francs. Alla i byn blir mycket upprörda, eftersom man nu tror att Babette skall ge sig av. Men i stället ber hon de båda systrarna om tillåtelse att arrangera en riktig fransk festmåltid – ett överdådigt gästabud!
Babettes gästabud från 1987 är regisserad av Gabriel Axel. Den är baserad på Karen Blixens långnovell med samma namn. Filmen belönades med en Oscar för bästa utländska film 1988.
Introduktion: John Sjögren, författare och kulturskribent i bland annat Svenska Dagbladet och Uppsala Nya Tidning.I samverkan med Sigtunastiftelsen

SIGTUNA - Gröna Ladan
Adress: Gröna Gränd 6, 193 30 Sigtuna
E-post: gl@stenstaberg.se
Biljettförsäljning: Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningen

STENSTABERG TRADING AB
Adress: Box 95 , 195 22 Märsta
Org.nr: 556814-5063
E-post:gl@stenstaberg.se

barco