Varukorgen är tom.
(0)

Den yttersta domen - livsdramat Andrej Rubljov

Den yttersta domen - livsdramat Andrej Rubljov
Premiärdatum 1969-01-01 Speltid 3h 02m


Åldersgräns: Från 15 år Genre: Drama Tal: -- Textning: Svenska Format: VF

Köp/reservera din biljett här

Biosalongen är Covid-19 säkrad. Vid bokning blir stolen till höger och vänster om din bokning tom.

I vår serie FILM OCH SAMTAL I samarbete med Sigtunastiftelsen visar vi stolt "Den Yttersta Domen".

1400-tal. Ikonmålaren Andrej Rubljov färdas genom ett Ryssland sönderslitet av inbördeskrig. Furstarna kämpar om makten och byarna lever i skräck under hotet om tatarinvasioner. Mitt i allt kaos söker Rubljov svar på de stora frågorna och sin egen betydelse i sammanhanget.
Tarkovskijs episka mästerverk liknar ingenting annat. Det är en film som gjord att låta sig omsvepas av och uppleva med alla sinnen. En tidlös roadmovie genom ett trasigt, våldsamt medeltidsryssland som inte lämnar någon oberörd. Ett mästerverk som fortfarande står i en klass för sig.


Andrej Tarkovskij (1932 – 1986) kom in på den Sovjetiska filmhögskolan 1954. Mitt under Chrusjtjov-eran då det Sovjetiska samhället, för en kort stund, öppnades upp en smula mot resten av världen. Det gav Tarkovskij möjligheten att se och influeras avse italienska neorealisterna, den franska nya vågen och regissörer som Kurosawa, Bunuel, Bergman och Bresson. Men redan i regidebuten Ivans Barndom (1962) hade han utvecklat en helt egen stil som han utvecklade ytterligare i de efterföljande filmerna. Med ett långsamt tempo, hisnande vackra bilder och en nästan fysisk närvaro i sina verk har han gått till historien som en av de allra största filmskaparna.

"Inte sedan Eisenstein och hans efterlämnade Ivan den förskräcklige tycker jag mig ha mött en rysk film berättad med sådan besatthet och kraft", skrev Mauritz Edström i Dagens Nyheter om Andrej Tarkovskijs hyllade verk om den legendariska ikonmålaren Andrej Rubljov. En levnadsskildring som samtidigt är en berättelse om det medeltida Ryssland, med storslagna bilder i Sovscope.

Skådespelare

Regissör

Andrej Tarkovskij

Distributör

NonStop Entertainment AB

SIGTUNA - Gröna Ladan
Adress: Gröna Gränd 6, 193 30 Sigtuna
E-post: gl@stenstaberg.se
Biljettförsäljning: Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningen

STENSTABERG TRADING AB
Adress: Box 95 , 195 22 Märsta
Org.nr: 556814-5063
E-post:gl@stenstaberg.se

barco