Varukorgen är tom.
(0)

 
DAGBIO!
Alla filmer 80 kr inkl kaffe & kaka.      Alltid kl 15.00!

A Man Called Otto USA Längd: 2,05 Tisdag 23 Januari 
Otto är en vresig pensionär som håller ett vakande öga på alla de grannar som inte följer hans ordningsregler. Bakom fasaden finns en ensam änkling som sörjer sin döda hustru. Kan ett oväntat möte med nya grannar ge honom livslusten åter? Amerikansk version av den svenska succén "En man som heter Ove". En amerikansk remake på en supersvensk film, med en supergrinig svensk gubbe, och med två supersvenska bilmärken i fokus, det kan bara bli bra.


Book Club 2 USA Längd: 1,45 Tisdag 6 februari
Vi får följa de fyra bästa väninnorna från "Book Club" på en ny resa när de tar sin bokklubb till Italien för den roliga tjejresan de dittills aldrig gjort. Det här är utan tvekan en trivsam uppföljare med Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen och Candice Bergen i högform. De fyra har utstrålning nog för att skapa magi vad de än tar sig för. 
   
Miraklet I Gullspång Sverige Längd: 1,50 Tisdag 20 februari
Ett tecken från Gud får två religiösa norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse. De norska systrarna Kari och May är hängivet religiösa! De ser mirakel överallt, och återberättar detaljerat i dokumentärfilmens inledning om hur de guidas via en rad gudomliga tecken fram till ögonblicket May ska köpa en lägenhet nära Kari i Sverige.
   
Golda Storbritanien     Längd: 1,40 Tisdag 5 Mars
Drama om Israels premiärminister Golda Meir, som efter Jom kippur-krigets utbrott hösten 1973 plötsligt måste leda en kapplöpning mot tiden för att rädda sitt land. Miljontals liv står på spel, medan Golda tyngs av svåra politiska beslut och av en sjukdom hon försöker förtränga. "Israels järnlady" frustreras över interna stridigheter i sitt helt manliga kabinett, men kanske kan hennes vänskap med Henry Kissinger bli till hjälp om hon sköter sina kort.    Helen Mirren är väntat stabil i rollen som den israeliska ”järnladyn” men liksom filmen om Margaret Thatcher är det en snygg, välspelad men pratig historielektion.
   
Fritt Fall Frankrike          Längd: 2,30 Tisdag 19 Mars
Den tyska författaren Sandra bor sedan ett år tillbaka med sin man Samuel och deras 11-årige synskadade son i en avlägsen by i de franska alperna. En dag hittas Samuel död i snön utanför deras hus. Polisen ställer sig frågan huruvida det var en olycka, mord eller självmord och inom kort är Sandra häktad för mordet på sin man. Rättegången som följer kommer inte bara lösa upp gåtan kring Samuels död, utan blir en ren och skär dissekering in i parets komplicerade relation.
   
Maria Larssons Eviga Ögonblick   Sverige   Längd: 2,10 Tisdag 2 April
Säsongens Klassiker. Från 2008
I 1900-talets början vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Då är hon gift med diversearbetaren Sigfrid Larsson, en kvinnokarl och så kallad periodare, och är dessutom mor till 7 barn. Fotografen Sebastian Petersson lär henne att fotografera och Maria börjar se på världen och tillvaron med nya ögon. Med tiden berättar Marias bilder allt mer om det "nu" hon lever i - fattigdom och utveckling, vardagsglädje och krigsutbrott, ett helt samhälle i förvandling.
   
Somliga Går I Trasiga Skor Sverige Längd: 1,45 Tisdag 16 April
Snart 40 år efter sin död är Cornelis Vreeswijk fortfarande en av svensk musiks största ikoner. Den fattige invandrarkillen från Holland blev folkkär när han moderniserade den svenska visan i mitten på 60-talet. Samtidigt kämpade han hela sitt liv med missbruksproblem och ett stormigt privatliv som ofta hamnade på löpsedlarna. Med hjälp av nyupptäckt arkivmaterial tecknar denna dokumentär ett nära porträtt av en artist som in i det sista ville ge röst åt samhällets svaga och trasiga.
   
Hammarskjöld Sverige Längd: 2,00 Tisdag 7 Maj
1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra. En paradroll för Mikael Persbrandt

SIGTUNA - Gröna Ladan
Adress: Gröna Gränd 6, 193 30 Sigtuna
E-post: gl@stenstaberg.se
Biljettförsäljning: Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningen

STENSTABERG TRADING AB
Adress: Åsby 731  195 94 Märsta
Org.nr: 556814-5063
E-post: info@stenstaberg.se

barco